Skip Navigation Links
  MéhészetrõlExpand   Méhészetrõl
  MéhészeszközökExpand   Méhészeszközök
  SzolgáltatásokExpand   Szolgáltatások
  TartósításExpand   Tartósítás
  Web áruházExpand   Web áruház
  Hírek - akciókExpand   Hírek - akciók
  LetöltésExpand   Letöltés
 

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter aláírta azt a rendeletmódosítást, amely előírja a méhkaptárok kötelező azonosítását. A méhészek kérésére módosított jogszabály megnehezíti a kaptárlopást, illetve megkönnyíti azonosításukat.

Az elmúlt időszakban elszaporodtak a méhlopások és kaptárlopások, ezért az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére a szaktárca rendeletben szabályozza a kaptárak látható jelölését. A módosító jogszabály szerint az állattartó köteles a tenyészkódot a kaptárak külső felületén, jól láthatóan, legalább 20 milliméteres számokkal feltüntetni. A kódot égetéssel, vagy korróziónak ellenálló hordozón úgy kell elhelyezni a kaptáron, hogy azt ne lehessen eltávolítani.

Cégünk forgalombahozott egy igen egyszerű beégetőszerkezetet az említett jogszabály teljesítéséhez. A 7 jegyű TIR-ENAR azonosító beégetését egyszerűen és gyorsan elvégezhetjük, a besütés után akár más célra is továbbhasználható az általunk kínált eszköz.

Besütőidom kézi nyéllel
A besütőidom ára 19.500 Ft, tartószerkezettel 21.500 Ft, melegítő készülékkel együtt 25.500-Ft-tól.

Rendelésre 7-10 nap, sürgősséggel nem tudjuk vállalni !

A gázos melegítőkészülék nemcsak a TIR/ENAR szám beégetésére, hanem akár monogram vagy egyedi azonosító elhelyezésére is szolgál. A gázégőről 4 db csavarral leszerelhető szerkezet eltávolítása után a gázégőt bármilyen más célra használhatjuk! Egy palack 3 órás üzemet bír ki. A besütőidom 22x22 m tömör réz, mely nem hajlik, nem deformálódik. A kép a régi felfogatást ábrázolja, a réz befogatása 2 db 8-as csavarral történik, a gázmelegítőhöz továbbra is 4 db 5-ös csavarral. A rézidom 2 mm mélyen van megesztergálva.