Skip Navigation Links
  MéhészetrõlExpand   Méhészetrõl
  MéhészeszközökExpand   Méhészeszközök
  SzolgáltatásokExpand   Szolgáltatások
  TartósításExpand   Tartósítás
  Web áruházExpand   Web áruház
  Hírek - akciókExpand   Hírek - akciók
  LetöltésExpand   Letöltés
 
 

Megrendelést kaptárra és nádpárnára nem veszünk fel!

Mi is az a nádpárna?

A nádpárna nádból préselt takaró, mely lehet felső és oldalsó is .A práselés nem olyan keménységű mint a kaptár fala, de takaró célra megfelelő.

Miért jó?

-kiváló hőszigetelő
-télen elnyeli a párát (a nád tulajdonságánál fogva)
-egyszerű a berakása
-kevesebb mézfogyasztás

A nádpárnáinknak van vart változata, melynél a varrás hagyományosan kézzel történik, s emiatt sokkal időigényesebb az előállítása. A léces változatnál a lécek rögzitése szeggel történik, s a lécek fogják össze a nádszálakat. Hátránya csak annyi, hogy tökéletesen nem fekszik fel a keretekre, mintegy 5-7 mm hézag keletkezik, azonban ez a hézag hőszigetelés szempontjából jó, mivel így külön hőszigetelő légréteg képződik, s a méhek könnyebben áttudnak egyik keretről a másikra járni.

A nádpárna a fakaptár kiegészitő eleme lehet, s ujságpapíros takarást lehet megspórolni vele. Használatával a fakaptár élettertamát is megnöveljük, mivel jelentős párát nyel el, ami csak roncsolná a fakaptár szerkezetét. Ezt a párát tavasszal a méhek itatóvizként tudják hasznosítani, mivel rossz időjárás esetén a nádból szivogatják ki a vizet.
Új technológiával, géppel vart párnák 2 cm-es vastagságban, egyedi méretben is. Az alapméretű párnák a webáruházon keresztül megvásárolhatók, egyedi méret esetén megrendelhetők.